Brouwerij

Alle bieren van Perron worden in Gellik gebrouwen

Lokaal bier hoort ook lokaal gebrouwen te worden.

Brouwerij Perron Bieren brouwt in Gellik sinds 2013.

Alter ego 'Perron' brouwt zijn eigen bier sinds 1994. Na bijna 20 jaar heeft hij zijn hobbybrouwerij geprofessionaliseerd, het moest er eens van komen. De brouwerij is klein naar geldende normen, maar het bier smaakt er niet minder om, integendeel zeggen de vele liefhebbers.

Eén brouwsel levert 150 liter op. Er passen twee brouwsels in een gistingstank. Ja, de brouwerij is klein, maar o zo professioneel. Vanzelfsprekend voldoet Perron aan alle eisen voor de voedselveiligheid volgens het FAVV en ook accijnzen worden netjes afgedragen. Perron doet altijd alles tegoei.

Alle bieren van Perron komen uit Gellik. Gebrouwen, vergist, gebotteld en geëtiketteerd met de hand door Perron zelf. Daar is hij fier op, en u proeft dat.

IMG_3081
IMG_1307
IMG_3089
IMG_2913
IMG_3072
IMG_1297

Bezoek de brouwerij

Perron geeft rondleidingen met degustatie voor groepen tot 10 personen op afspraak

Ja, de brouwerij is klein, maar het bezoek is daarmee des te interessanter. Informatie rechtstreeks van de brouwer, en temidden van de brouwketels en gistingstanks. Perron vertelt vol enthousiasme over de geschiedenis van de streek, hoe het bier van de middeleeuwen tot vandaag is geëvolueerd, hoe hij vandaag het bier brouwt en hoe dat past in de vergane eeuwen Belgische brouwgeschiedenis. De ingredienten water, mout, hop en gist, en hoe die tot een bier worden gemaakt. Uw brouwer is leraar, reisleider én gids en maakt er een veelzijdig bezoek van. Juist omdat de brouwerij zo klein is, maakt dat uw bezoek tot een super ervaring. U gaat buiten met een pak interessante informatie, een heerlijke nasmaak in de mond, en meestal ook, met een aantal bieren om thuis nog eens na te genieten.

Perron geeft u zeker een advies mee voor een fijne horeca gelegenheid in de nabije omgeving voor een heerlijke lunch of diner.

perron bieren jasper - 20210506-DSC04453-HDR-bewerkt