Picobrouwerij nieuws

Over wat Perron allemaal in en om zijn picobrouwerij uitspookt.

Hopseizoen 2014 begonnen

hopveld opzet_20140318hopveld opzet_klaar_20140323Spitten, wortelsnoeien, grondverbeteren, bemesten ... en dan de palen en klimbamboe terug opzetten. Het hopveld is klaar voor het komende seizoen.

De rijpingskelder

carbonisatiePerron laat graag zien hoe het bier gebrouwen wordt...de nieuwe lading mout ligt in de voorraadkelder, het was even zweten, maar de klus is geklaard.

Links naast de mout staan de bieren in rijping. Links daarnaast staan bieren in carbonisatie.

Perron heeft momenteel een maximale buffercapaciteit van 12 hectoliter in de rijpingskelder. Op de foto is 10 hl daarvan in gebruik.

Verse mout...

Weyermann 20140307Vandaag is een nieuwe lading met 33 zakken mout gearriveerd. Perron kan weer naar hartelust lekkere bieren gaan maken.
Vanaf nu zal Perron voornamelijk met mouten van Weyermann brouwen. Dat staat garant voor hoge kwaliteit.

Maar eerst nog even al die zakken de kelder in sjouwen...

Voorjaar!

Tettnang 20140304Ook de hopplanten in het hopveld genieten van de hoge temperaturen. Diverse planten steken hun eerste uitlopers al omhoog.

Een dezer dagen zal Perron zijn groene handschoenen weer eens aantrekken om het veldje klaar te maken voor het groeiseizoen.

Perron verwacht een eerste oogst te kunnen doen van de Gimmli. Een dwerghop met grote verwachtingen. Dat wordt dan weer een uniek bier, want Gimmli wordt commercieel nog niet aangeplant.

Additional information