Brouwerij nieuws

Wat er leeft in de picobrouwerij.

De rijpingskelder

carbonisatiePerron laat graag zien hoe het bier gebrouwen wordt...de nieuwe lading mout ligt in de voorraadkelder, het was even zweten, maar de klus is geklaard.

Links naast de mout staan de bieren in rijping. Links daarnaast staan bieren in carbonisatie.

Perron heeft momenteel een maximale buffercapaciteit van 12 hectoliter in de rijpingskelder. Op de foto is 10 hl daarvan in gebruik.

Verse mout...

Weyermann 20140307Vandaag is een nieuwe lading met 33 zakken mout gearriveerd. Perron kan weer naar hartelust lekkere bieren gaan maken.
Vanaf nu zal Perron voornamelijk met mouten van Weyermann brouwen. Dat staat garant voor hoge kwaliteit.

Maar eerst nog even al die zakken de kelder in sjouwen...

Alle tanks zitten vol!

4 ccts_volHet was even doorwerken, maar nu zitten alle 4 gistingstanks vol.
Nog even geduld en dan ontvangen de liefhebbers die zich hebben ingeschreven weer een verkoopaankondigings e-mail. In het vat zit:

- Saison
- Ale met Pacific Jade hop
- Blond met Experimental 366 hop
- Blond met El Dorado hop

Allemaal bieren voor de hop liefhebber.

Overigens heeft Perron volgende week een heerlijk bruin bier in de verkoop. Het bier is speciaal gebrouwen om te drinken bij een pannenkoek. Het is immers bijna 2 februari, Maria Lichtmis, en dan eten we traditioneel pannenkoeken. 

Wilt u ook weten wanneer Perron bier verkoopt? Meld je dan aan op de website (links) om te vernemen wanneer precies de 'Pancake' en andere bieren in de verkoop komen!

De brouwerij is compleet!

DSC07583

DSC07584

DSC07585

Het brouwen kan langzaamaan beginnen. De brouwzaal is compleet. Er moet nog wel een en ander op punt gezet worden, maar dat komt goed.

Het eerste brouwsel is gepland op 1 november.