Streekbierfestival Diest

Affiche Streekbierenmarkt_Diest_2016Wanneer : zondag 21 augustus van 13u30 tot 19u
Waar : Op en rond de 
Grote Markt, Diest

 

Al eeuwenlang heeft Diest de reputatie een bierstad te zijn. Deze faam heeft de stad niet alleen te danken aan het historische verleden, toen de stad tientallen brouwerijen herbergde die de dorstige kelen laafden, maar ook aan het feit dat Diest ook nu nog, als één van de weinige steden in België, een artisanale brouwerij in haar binnenstad huisvest. Brouwerij Loterbol lokt immers al 20 jaar lang bierliefhebbers en toeristen uit alle windstreken naar haar proeflokaal.

 

Om haar naam van bierstad alle eer aan te doen, pakt Toerisme Diest, in samenwerking met de Objectieve Bier Academie Diest, eind augustus uit met een zomers evenement waarbij de bieren uit eigen streek speciaal in de kijker worden gezet. Ook de regio rond Diest is namelijk rijk aan artisanale brouwerijen en streekbieren die wachten om ontdekt te worden. 

 

Daarom wordt op 21 augustus de omgeving op en rond de Grote Markt omgetoverd tot een heuse biermarkt, waar 20 brouwerijen en bierfirma’s hun gerstenat zullen aanprijzen. Kom proeven van de gezellige sfeer, flaneer van stand tot stand en maak een praatje met één van de standhouders, of strijk neer op het terras met een smakelijk biertje. 

 

Dit jaar zijn er zes nieuwe namen bij, die nog nooit eerder in Diest stonden, en enkele standhouders waar het ook weer enkele jaren geleden is. Veel van onze lokale producenten zijn ook zo klein, dat het altijd wel een mooie gelegenheid is om ze persoonlijk te kunnen spreken. 

 

Brouwerijen:
- Loterbol, Diest (0,0 km)

- Engilsen, Tessenderlo (8,4 km)
- Stadsbrouwerij Aarschot, Aarschot (15,3 km)
- Vissenaken, Vissenaken (19,3 km)
- De Vlier, Holsbeek (21,8 km)
- Leysen, Herentals (26,2 km)
- 't Hofbrouwerijke, Beerzel (27,8 km)
- Brouwerij Amai, Lommel (31,1 km)
- Het Nest, Oud-Turnhout (36,8 km)
- Perron Bieren, Gellik (40,5 km)

 

Bierfirma's:- Nonneke, Molenstede (2,3 km)
- Tripel V, Molenstede (2,3 km)
- Paters & Prinsen, Zichem (5,2 km)
- Ribaldus, Veerle (10,5 km)
- Den Druppel, Langdorp (11,2 km)
- Hoplinter, Oplinter (17,8 km)
- 't Drankorgel, Mol (28,2 km)
- De Kale Ridders, Landen (29,2 km)
- De 5 Idioten, Elewijt (38,9 km)
- Vleesmeester, Boechout (43,6 km)