Picobrouwerij nieuws

Over wat Perron allemaal in en om zijn picobrouwerij uitspookt.

Taverne De Krieckaert en Perron

KrieckaertEr is goed nieuws uit Gellik! Zeer goed lokaal nieuws …
Eind vorig jaar zijn Leny en Dion met veel enthousiasme aan een nieuw avontuur begonnen. Zij hebben de Taverne De Krieckaert nieuw leven ingeblazen, zij zijn de nieuwe uitbaters.

En nu al met succes, want wat een metamorfose hebben de taverne en het terrein ondergaan! Het gaat daar, als vanouds, weer heel levendig worden deze zomer. Daar kan je van op aan.

Mocht u weer eens een wandeling willen gaan maken, waarom niet in de bossen rondom Gellik? Taverne De Krieckaert is dan een perfecte plaats om op krachten te komen. Als het nat of koud is, dan warm en gezellig binnen, maar als het mooi weer is, dan natuurlijk lekker buiten op het fijne ruime terras.

Sinds vandaag tapt De Krieckaert het bier van Perron. Dat is Gellik in het kwadraat! Perron bier wordt immers op loopafstand van De Krieckaert in Gellik gebrouwen. Wat een mooie samenwerking van Leny, Dion en Jasper.

We starten met de Saison op tap, lekker fris en hoppig. De gebruikte hop is ook nog eens gekweekt in de tuin van de brouwerij in Gellik, dat is extreem klimaatneutraal. U kunt er gerust een tweede van bestellen, brossen of spijbelen is nauwelijks nodig.

Maar houdt ook de Facebook pagina van Taverne De Krieckaert in de gaten, want Perron gaat daar binnenkort ook bieravonden presenteren. Dat worden gezellige avonden … Perron vertelt, U luistert, en tegelijkertijd geniet u van de bieren die Perron bij zijn verhaal heeft uitgekozen. Een smaakvol begeleidend hapje van Leny en Dion zal zeker niet ontbreken.


Hop hop, op naar De Krieckaert. Gellik staat terug op de kr..kaart!

Geschenkverpakking 2018

IMG 8898IMG 8897
Op zoek naar een geschenkverpakking voor de echte bierliefhebber? 

Perron heeft er twee samengesteld. Je mag zelf kiezen welke van de beschikbare bieren er in zittten. Momenteel zijn dat Saison, Blond, Tripel en Bokbier.

De zwarte verpakking bevat 4 flessen 33 cl, en daarbij een fraai 33 cl Perron Bieren glas. Prijs is € 16,50.
Het pakket met houtnerf bestaat uit 6 flessen 33 cl. Prijs is € 15.
Beide pakketten bevatten daarnaast een informatieve beschrijving over Perron Bieren. 

Over de bieren:
Saison is een verfrissend hoppig blond bier met voornamelijk zelfgeteelde hop, 6,6 % vol. 
Blond is een bier in Belgische Abdijbierstijl. Vol van smaak en licht fruitig. 6 % vol. Belgische hop.
De blonde Tripel heeft 8,5 % vol. Belgische hop. Voor de echte genieter.
Bokbier is een donker ondergistend bier, zoals dat door bijna alle Nederlandse brouwerijen vanaf oktober wordt verkocht. Smaken van lichtbittere karamel en mout. Een najaarsbier. 

Klokkenhof Blonde

Kaartje Klokkenhof Bier

Prachtig gelegen aan de noordzijde van Brasschaat, niet ver van de snelweg, doch in het hart van de Noorderkempen ontvangt het team van ’t Klokkenhof u graag in haar gezellig charmehotel.

En sinds kort kunt u in ’t Klokkenhof genieten van het bier van Perron. Ja het is wat buiten Limburg, maar er zijn roots, en dus is er verbintenis.

Liesbeth en Peter, de uitbaters van ’t Klokkenhof hebben samen met Perron een eigen bier ontwikkeld. We noemen het Klokkenhof Blonde.

En we zijn er samen trots op. Het is een Blond bier in abdijbierstijl, met een zeer rijke smaak, maar met slechts een percentage van 6 % vol.

In Brasschaat, aan de Bredabaan 950, vind u uw favoriete bier, na een dagje Antwerpen, tijdens een heerlijke maaltijd of vlak voor uw fijnste bed om in te slapen. Geniet er maar van, het is u gegund!

Belgische hop

logo belgische_hop

Perron gebruikt al veelvuldig zelfgeteelde hop. Die hop komt natuurlijk uit Belgie.

Maar er is ook Belgische Hop met een oorspongscertificaat. Nadat een brouwer aan wat formaliteiten heeft voldaan, en bovendien meer dan 50 % van die hop gebruikt, dan mag hij een fraai logo op zijn etiket plakken.

Voor een aantal bieren gaat Perron dit ook doen. Daarmee helpen we de Belgische hopteelt overeind te blijven. En, ook niet onbelangrijk, koop je bier met dit logo, dan weet je dat een deel van je euro in Belgie blijft.

 

Klik op het logo om meer te lezen over Belgische Hop.

Additional information