Brouwerij

Beleef een virtuele brouwdag met Perron...

10:00 uur: Filteren en spoelen



louver screen_2Onderin de beslagketel ligt een inox filterplaat. Deze plaat houdt de kafjes uit het beslag tegen, maar laat de vloeistof door. Zo filtert Perron een helder wort af.

Daarna wordt de laag met graanresten gespoeld met zuiver water, waardoor de laatse suikers van tussen de kafjes worden opgelost. 

12:00 uur: Koken


koken 198Het wort zal ongeveer een uur worden gekookt. Tijdens het koken wordt ook de hop toegevoegd. Perron brouwt voornamelijk met zelfgekweekte hop.

 

14:00 uur: Filteren en koelen

Na het koken gaat het wort in een gesloten systeem naar de gistingstank.

Van links naar rechts loopt het wort uit de kookketel in de Blichmann Hoprocket®. De HopRocket bevat hopbellen, die het bier een extra hoptoets geven en bovendien het wort nog eens extra fijn filteren.
Dan gaat het door naar de koeler. Het is een Blichmann Therminator® platenkoeler. Om de temperatuur van het gekoelde wort te kunnen regelen vervolgt het wort de weg naar een thermometer. Ook hier weer een produkt van John Blichmann Laughing, een Thrumometer®. 
Omdat de gistingstank op gelijke hoogte staat met de kookketel is een pomp nodig om alles over te brengen. Hiervoor gebruikt Perron een magneetpomp van Iwaki type MD30. En dan eindigt het wort in de Fermenator®, ook weer van Blichmann.

Perron heeft een aantal jaren voor zijn werk regelmatig Amerika aangedaan, en daar is hij bevriend geraakt met de produkten van John B...en met John zelf.

Additional information