Bieren van vandaag

Deze bieren zijn momenteel verkrijgbaar.

Verkrijgbare biersoorten

 

logo belgische hop

Vier bieren zitten momenteel in het vaste gamma, alle bieren met minstens 50 % Belgisch gecertificeerde hop aangevuld met hop van eigen hopteelt. Perron gebruikt voornamelijk Belgische van mout Mouterij Dingemans.

Blond, met 60% Poperingse Record aangevuld met Gelliker Fuggles. Heel Belgisch. Een heerlijk rond bier voor alledag.

Tripel, goudblond, met 70% Poperingse Record en Eastwell Goldings voor aroma, Gelliker Northdown als bittergift. Heel Belgisch, heel vol van smaak.

Saison, het frisse en volsmakende blonde bier. Dit bier is de laatste tijd tot een enorm succes geworden. Het recept en de brouwmethode zijn verfijnd en resulteerden in een zeer smaakvol en vooral hoppiger bier. Nog steeds 49 % Engelse aromahopsoorten van eigen hopveld (Early Bird, Eastwell, Progress), en dan Poperingse Record en eigen Fuggle als bittergift.

Perronator, het donkere zwaardere bier. Vol met caramellige en hoppige smaken Vooral Northdown hop van eigen hopveld. Meer dan 50 % Record en Eastwell Goldings uit Poperinge. Altijd lekker, maar vooral voor de donkere winterdagen. (momenteel niet voorradig)

In september brouwt Perron ook vaak een bier met verse, ongedroogde hop, rechtstreeks van de hopplanten. Een bijzondere variant. Vraag naar de beschikbaarheid.

 

Perron brouwt ook minder gangbare bieren op aanvraag ...

En om die te genieten moet u zijn bij:

 

Bijna nergens beter dan bij Den Yperman in het mooiste dorp van Vlaanderen Oud-Rekem. Vanaf het eerste uur tappen zij Perron. Den Yperman is de ware Ambassadeur. Een wisselend aanbod, afhankelijk van het seizoen. Geef ze vooral uw voorkeur aan! En heerlijk eten kunt u daar ook!

Café Frape in Maastricht aan Het Bat. Peter Houben tapt regelmatig het Frapeterke, een bleek IPA stijl bier van Perron. Een basis van Maris Otter pale mout, en heel veel Centennial hop van Poperingse en Gelliker teelt. Heel lokaal. Op naar Maastricht!

In Hasselt ga je voor Michelin nivo bij De Griffie aan de Bampslaan. Een ozo fris blond Griffier bier staat je daar te wachten, vergezeld van culinair genot. Als je tenminste zuiver op de graat bent, anders kan het je duur komen te staan daar in de voormalige rechtbank. Nou ja, Griffier is het bier. Blond, fris en met citroengras en verse gemberwortel. Danny maakt je er een hapje bij om nooit te vergeten als Ineke het serveert. Als aperitief is er ook de Edelachtbare, een speciale verise van de Griffier

Binnenkort is het bier ook verkrijgbaar in Brasschaat. Later meer daarover.

Perron brouwt ook regelmatig andere bieren waarvan vaak een beperkte hoeveelheid op fles verkrijgbaar is. vraag ernaar en u krijgt info over de beschikbaarheid.

Additional information