Opmerkelijk nieuws van Perron

Pieke Broodbier

IMG 9755 1
Laura uit Maastricht had een goed idee. Dagelijks wordt het onverkochte brood in vele supermarkten weggegooid. Waarom doen we er niets mee? Weet je wat? Ik ga er een bier mee maken! Ze is op zoek gegaan naar een brouwerij ...

www.piekebroodbier.nl

Perron heeft er een éénmalig brouwsel van gemaakt om Laura te helpen tijdens haar zoektocht naar een brouwerij. Laura wil een groot deel van het bier afnemen op fles, en dat is niet wat Perron doet. Maar helpen, dat doet hij wel, en zo is de Perron versie van het Pieke Broodbier ontstaan (dit is het tweede brouwsel dat Laura liet maken).

Het resultaat is een prachtbier. Veel brood, gerstemout, en veel Citra hop. Het is een mooi vol hopfruitig bier geworden. 5,7 % vol.

Wil je het proeven? Ga dan nu naar cafe The Lab, aan de Ezelsmarkt in Maastricht. Daar is het momenteel op tap. Proost!

Additional information